RECOMANDĂRI PRIVIND APLICAREA FOLIILOR

RECOMANDĂRI PRIVIND APLICAREA FOLIILOR DE ECONOMISIRE A ENERGIEI ŞI DE PROTECŢIE SOLARĂ

RECOMANDĂRI PRIVIND APLICAREA FOLIILOR DE ECONOMISIRE A     ENERGIEI ŞI DE PROTECŢIE  SOLARĂ


1. Foliile funcţionează ca o oglindă de căldură. La temperaturi egale în afara şi în interior, nu trebuie să fie aşteptat un efect vizibil. În prealabil, este necesar să fie redusă temperatura încăperii, prin condiţionarea sau ventilare. Foliile reduc costul de condiţionarea aerului, dar nu îl înlocuiesc complet.
2. Ţineţi cont, că foliile vor funcţiona şi în timp de noaptea, economisind energie. Căldură excesivă va rămâne în încăpere, dacă nu va fi asigurat schimb de aer exterior în tipm de seara, noaptea sau dimineaţa.
3. În timpul zilei sau în timpul cald, nu deschideţi complet geamurile. În acelaşi timp, dacă este posibil, lăsaţi-le în poziţie de ventilare pentru a evita efectul de seră. Ţineţi minte, că foliile nu reţin toate 100% din energia solară şi în absenţa condiţionării aerului sau a ventilaţiei, temperatura în încăpere va creşte, deşi mult mai lent decât fără folii.
4. Utilizînd folii de protecţie solară cu nivel înalt, sticla se va încălzi. Acest lucru este normal, deoarece în astfel de folii, pe lângă coeficientul de reflexie este ridicat şi coeficientul de absorbţie a căldurii. Principal este că această căldură este oprită şi nu ajunge complet în încăpere.
5. Pe sticlă cu suprafaţă mare (mai mult de 2m2), nu se recomandă lipirea foliilor cu o transmisie a luminii vizibile mai mică de 35%. Utilizaţi folii atermale sau folii ceramice de protecţie solară cu transmisie de lumină vizibilă ridicată.
6. Îngrejirea ferestrelor acoperite cu folii de protecţie solară, nu se difer cu cele obişnuite. Nu se recomandă utilizarea produselor abrazivi şi a produselor pe bază de amoniac. Nu ştergeți foliile lipite pe sticlă cu solvenţi.
7. Durata de expluatare a foliilor de înaltă calitate nu este mai mică de 25 de ani.